Apunts del Gobcamp #gobces (part I)

Patrimoni.gencat.cat – Albert Sierra

El patrimoni cultural té poca presència als mitjans tradicionals i, fins fa poc també a la web (pocs blocs, webs institucionals poc relacionades entre elles, …).

Per això neix patrimoni.gencat.cat: una web d’informació generalista que informa a través d’internet de tot allò relacionat amb el patrimoni a Catalunya.

L’objectiu d’aquesta web és que el sector del patrimoni cultural no quedi enrera en l’ús d’internet i es posi al dia; generar la suficient massa crítica perquè les institucions, museus, professionals, … considerin internet com un canal i una eina útil per a la difusió de la cultura i el patrimoni històric. És a dir, generar un moviment, una xarxa de persones vinculades a les institucions que estiguin preparades pel canvi i que siguin sensibles a l’impacte que genera internet: la importància no és tenir FB o twitter, sinó innovar un sector.

Albert Sierra també reflexiona sobre el potencial que té utilitzar la valorització positiva de les persones que coneixen i estan interessades pel patrimoni històric i que generen una informació que és útil i interessant

Departament d’Educació – Trina Milan

Cal que els màxims representants de la institució creguin en aquestes eines perquè s’utilitzin i tinguin èxit. Des d’Educació s’han posat en marxa tres canals: Twitter, You Tube i bloc.

Són canals d’informació del departament d’educació però que també permet generar interacció

L’objectiu és doncs la interacció i explicació del que significa el sistema educatiu des dels representants institucionals fins a les escoles: retroalimentació entre la institució, els seus treballadors i la ciutadania en general.

Per començar, es va analitzar quina era la presència d’educació a les xarxes socials (recerca a FB, twitter, blocs sobre educació, hashtags …) per, amb aquestes dades, convèncer als representants de la seva utilitat. Com a qualsevol organització, és important que els que dirigeixen la institució creguin en aquests nous canals i, també cal que des de dins hi hagi gent que tingui la capacitat de fer servir aquestes eines i saber-les emprar.

Fa només 3 dies que funciona, estarem atents a aquesta iniciativa.

Apunts del debat:

Davant d’aquestes dues iniciatives, provinents de la Generalitat de Catalunya, el debat gira al voltant de com els directius de l’administració veuen i consideren aquest canvi i de la necessitat de convèncer, mostrar, demostrar, les potencialitats d’internet en la relació amb el ciutadà.

Quines són les persones innovadores dins de l’Administració, com es relacionen, són les suficients?

La identitat digital de les administracions: qui firma els posts, qui hi ha darrera el twitter, … estem usant eines personals d’una forma no personal? Cal un llibre d’estil?

Polítiques 2.0 com a polítiques de canvi, no només com a polítiques de comunicació (apunta Jordi Graells); cal lligar el canvi a una estrategia i a un lideratge.

Ricard Espelt i Marc Garriga també en parlen.

You Might Also Like

4 Comments

 1. el media de #gobces | GobCamp

  […] del Gobcamp: parte I, parte II, parte III, por Gemma […]

 2. #gobces: @trinamilan presenta la iniciativa @Educacio_cat | Ricard Espelt

  […] Garriga també ha parlat d’aquesta presentació. Gemma Urgell també reflexiona del matí a […]

 3. GobCamp España 2010: pasión por la Administración | Administraciones en red

  […] es posible añadir nada. Y aún tenemos las versiones alternativas de Ricard Espelt y Gemma Urgell (1, 2 y […]

 4. el media de #gobces | GobCampEs

  […] del Gobcamp: parte I, parte II, parte III, por Gemma […]

Leave a Reply