Apunts del GobCamp #gobces (part II)

Com motivar el canvi internament a l’administració? Direcció Atenció Citadana del Govern Basc – Alberto Ortiz Zárate

Com s’interrelaciona el ciutadà basc amb l’administració? A través de la direcció d’atenció ciutadana del govern basc; per tant, els que treballen en aquesta direcció informen cap a fora (cap al ciutadà) i busca dinàmiques i relacions amb la resta de departaments interns del govern perquè facilitin aquesta informació. Per Alorza, la clau d’aquesta tasca és l’agilitat.

En aquests moments hi ha la voluntat de crear la factoria ciutadana: que el seu equip sigui gent entusiasta que treballi en millorar els serveis que ja hi ha i introdueixi canvis amb processos de servei de qualitat, projectes àgils i orientació cap a la ciutadania. Un equip amb identitat i que sumi a tres col·lectius que fins ara no estan junts: gestió Zuzenean, el servei web i el suport tecnològic.

Es pretén crear una veritable comunitat que comparteixi una cultura, uns rites i unes xarxes i que plegats donin un millor servei al ciutadà. Però, com motivar internament aquest canvi?

Apunts del debat:

L’estructura humana de l’administració no és la mateixa que la d’altres organitzacions. Hi ha elements que són més difícils de tocar, de gestionar (des de les rutines, a recursos humans, …). Aquests elements també han de formar part del canvi, per tal, cal buscar la manera de sumar-los tenint clar que hi ha elements que no es podran canviar (però cal detectar-los).

Com es motiven aquelles persones més obertes al canvi i que siguin qui el liderin i qui l’estenquin? Es parla de facilitar la creació de xarxes internes dins de l’administració, de fomentar el contacte amb l’altre, de trencar amb jerarquies actuals… Per això, per exemple, es programen xerrades sobre treball col·laboratiu dirigides al personal d’aquesta administració.

L’administració androide, Enric Senabre

Aquesta és la presentació que fa Enric Senabre i que suscita un interessant debat: quin és el paper del ciutadà davant l’e-administració? Open Data, què no cal que faci ja l’administració, administració vs autoorganització, és la nostra una administració del segle XIX? Què demana el ciutadà? rapidesa, mobilitat, agilitat, …

També en parlen el Marc Garriga i el Ricard Espelt.

You Might Also Like

6 Comments

 1. el media de #gobces | GobCamp

  […] del Gobcamp: parte I, parte II, parte III, por Gemma […]

 2. GobCamp España 2010: pasión por la Administración | Administraciones en red

  […] posible añadir nada. Y aún tenemos las versiones alternativas de Ricard Espelt y Gemma Urgell (1, 2 y […]

 3. el media de #gobces | GobCampEs

  […] del Gobcamp: parte I, parte II, parte III, por Gemma […]

 4. Sukey

  Shiver me timbers, them’s some great inrmtoafion.

Leave a Reply