Aquiosquedais.com

Avui és dia de felicitacions! Des d’aquí vull felicitar al Francesc Masana , Albert Brufau, al Ricard Espelt i a l’Albert Balagueró, bons amics i companys de fatigues en més d’un projecte, perquè han guanyat el 2n Premi al Concurs Desafío Abredatos per la web Aquiosquedais

Es tracta d’un dels concursos de més prestigi a Europa en quant a la promoció de l’obertura de dades públiques i que consisteix en crear una aplicació web en 48 hores utilitzant dades públiques amb codi obert. Ahir al vespre van anar a Madrid a recollir aquest premi!

L’aplicació Aquiosquedais consisteix en un web que indica a l’usuari la comunitat autònoma on podria anar a viure per satisfer les seves preferències i necessitats en relació a l’economia, l’educació, la sanitat o l’economia, entre altres. El que pretén és comparar de forma senzilla la qualitat de vida de les diferents comunitats autònomes, i que els ciutadans puguin conèixer si les seves preferències s’adapten al seu lloc de residència actua, així com donar pistes sobre les possibles migracions.

Al Desafío Abredatos es van inscriure un total de 78 equips,  dels quals 38 van finalitzar el seu projecte i 8 d’ells han arribar a la final. Els guanyadors han estat, a més de Aquiosquedais.com,  El Disparate (primer premi), Abrelibros (tercer premi),

Abredatos és un concurs promogut per Pro Bono Publico , una associació que busca contribuir en la promoció i la difusió d’estàndards, dades i plataformes obertes entre les institucions públiques.

Articles semblants:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *