Celler Somni 2.0

El Pau es fa un cafè mentre mira els darrers twitts al mòbil. “Finally I’ve found your XWine in 200 East 40 St of NY. I’m happy to taste it tonight, I will give you my opinion”. El Pau somriu, i contesta “@loverwine I’m happy to hear from you, I’ll be glad to know what do you thing about it”.

“Bon dia, fa un sol espatarrant al Penedès, avui toca conèixer la maduració del xarel•lo a les vinyes del Sorrenc” i adjunta un googlemaps al twitt. A la vinya, l’espera la Maria, la tècnica en viticultura, que, enganxada al mòbil li ensenya el vídeo que el Xin Lin, el distribuïdor xinès, ha penjat al You Yube sobre la presentació dels seus vins a Shangai. “Pau, està ple de gent! Mira què em diu el Xin: Tus vinos han gustado mucho, mira en Facebook, verás que opiniones en el grupo “Cellers Somni””. Si ho veiés el seu pare… en només 30 minuts ha intercanviat opinions amb un client dels Estats Units que no coneix personalment i està veient desenes de xinesos provant els seus vins i, alguns d’ells, opinen i li recomanen com millorar el seu vi. Pot saber què pensen els seus clients, sense intermediaris ni estudis cars de mercat.

Ja a l’oficina, rep una trucada per l’Skype. És en Lluís. “Pau, aquesta tarda tenim la reunió de Cellers dels Àngels (una xarxa de cellers que treballen plegats temes com la distribució, la promoció i la innovació, per unir esforços i projectes). “Hem quedat a les 20:00 via Skype. Dóna un cop d’ull a la wiki que he preparat amb l’ordre del dia i mira al Google Calendar, que tenim més presentacions agendades. A veure si et van bé. Ens veiem després!”.

Mentre llegeix el contingut de la wiki, amb els canvis que ha afegit el Lluís a l’ordre del dia, va rebent twitts de la Fira de Barcelona. Un dels seus comercials està a la fira, presentant la seva gamma de productes. Li hagués encantat ser-hi, però no es pot estar a tot arreu. Sort dels twitts de la Fira i del seu comercial, que li van transmeten tot el que està passant allà. Està anant bé, li diuen. Somriu.

Dina amb la Rosa, la seva dona i qui porta la comunicació del celler. “Has entrat al blog? És impressionant la quantitat de comentaris que hem rebut des dels Estats Units! Només fa una setmana que tenim el vi en aquella cadena de botigues, i els clients ens comenten que està agradant molt. La vam encertar amb els codis QR, que els informen del nostre blog i web. Algú diu que se li nota molt el sulfurós, has parlat amb el Manel del laboratori, a veure què ha debut passar amb alguna remesa?; estic frisant per contestar-los tots!”. El Pau, li comenta que podria vincular al blog el vídeo de la presentació de la Xina. “Ja ho he fet!”, diu la Rosa mentre li fa un petó. “Per cert, has parlat amb l’Enric? Té molt bones notícies. Estem incrementant les vendes per internet, sobretot als Estats Units; gairebé el 60% de la producció la venem per internet”.

Mentre s’acaba el cafè, el Pau pensa “ja tenia raó ja, la Rosa, com sempre, que no es pot ser tant escèptic com sóc, que hi ha milers d’eines que ens poden ajudar a millorar el nostre dia a dia; només cal ser obert, curiós, i amb ganes d’experimentar”. Rep una foto pel Twitxr. És la seva filla, la Laia, “Papa, mira què he trobat a Londres: el nostre vi!”.

NOTA: Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència – tot i que seria genial que fos real. Aquest post està inspirat en la transmissió via twitter que SommelierAlumni va fer de l’acte Cuvee3000.

Articles semblants:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *