Dones valentes, lliures i fortes

Si fas una cerca per internet veuràs que hi ha molts estudis que demostren que aquelles empreses que tenen dones en llocs de decisió tenen més èxit i generen un millor clima laboral. Tot i això, només un 31% dels directius d’empreses catalanes són dones.

Diuen també que en els parlaments, governs i ajuntaments amb més dones, s’actua més sobre àmbits socials, de salut i qualitat de vida. En canvi, però, al Parlament de Catalunya hi ha un 42% de dones, al Congreso, 39,4% al Parlament Europeu, 36,6%. I, en l’actual mandat, només un 18% dels alcaldes catalans són dones i un 35% regidores.

Tenim molta feina per endavant, una feina que comença en l’educació dels nostres fills i filles, en mostrar que la història també l’han escrit les dones tot i que els seus llibres d’escola no les citin. Que continua quan van creixent, en explicar, a elles i a ells, que tenen les mateixes possibilitats de futur, que no s’han de deixar trepitjar mai i que han de passar de llarg de la pressió estètica. A ells, que han de tenir clar que no és que no i a elles, que no han de tenir por a dir que no i a demanar ajuda.

Una tasca que continua en el nostre dia a dia, al carrer, a la feina, a casa. En els òrgans públics, en les associacions i entitats. Hem de ser valentes i fer un pas endavant, ser-hi presents, sentir-nos lliures. I també hem de ser solidàries i empàtiques, fer-nos costat unes a les altres.

El feminisme necessita de sororitat. No avançarem si no ho fem juntes.

“Som dones valentes, fortes i lliures,
tantes dins d’una mateixa,
som ventre i som refugi,
oasi de plaer, guerreres de la vida”

‘No tenim por’ de Mambes i amigues.

You Might Also Like

Leave a Reply