Eixos de debat: Internet reforça l’acció ciutadana? #penedesfera

De cara a la taula de la Penedesfera, del proper divendres dia 11, que gira entorn de l’acció ciutadana amb el recolzament de les connexions en xarxa, proposem cinc espais de debat. Cada eix planteja una sèrie de dubtes que defineixen el camí que haurà de seguir l’administració pública en aquests propers anys. Segurament el paper de la ciutadania cada cop serà més important.

– Lideratges:

Les dinàmiques que es generen a la xarxa permet organitzar diferents grups (grans o petits) amb un fi molt determinat? Grups que s’organitzen i ràpidament es difuminen un cop assolit l’objectiu? Qui lidera aquests grups?

– Noves formes de lobby:

Aquestes noves organitzacions paral·leles al poder “oficial” són nous espais de poder? Contra-poder? Poder paral·lel?

– Nous espais d’investigació que pot aprofitar l’administració pública /hacker (co-creació, opendata):

Quin és el paper de l’administració en el desenvolupament? La principal obligació de l’administració és facilitar les dades i obrir-se a la creativitat? És pot canviar el sistema des de dins el sistema? Cal la figura del “hacker” també a l’interior (com un cavall de Troia?

– Perfil digital, responsabilitat social personal en benefici bé comú – participació ciutadana:

És important incentivar la responsabilitat social d’individus que formem part d’un col·lectiu? Aquesta responsabilitat podrà ser en benefici d’un millor currículum social que també augmentarà de valor?

– L’estructura del sistema vs petites propostes:

Quin és el valor d’aquestes propostes en un àmbit en què la majoria d’estructures organitzatives (administratives /polítiques) són molt rígides? Què és primer el replantejament de les estructures globals o la suma d’accions ciutadanes provocaran canvis en l’estructura global?

Si de cara al debat a la taula voleu aportar noves preguntes o començar a reflexionar-hi i sou convidats.

Recordem que podeu veure les quatre propostes d’acció ciutadana a Talkingabout.

Articles semblants:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *