“El vi, cada cop més social”, article publicat a El 3 de vuit

Que el vi és un element social, és evident: des de la seva història, fins al conreu de la vinya, l’elaboració i, evidentment, el seu consum. Darrera territoris, cellers i marques, hi ha gent que es relaciona; i, al mateix temps creix el nombre de persones que s’interessen per aquest producte, el comenten, el recomanen i sobretot, se’l beuen (i normalment amb companyia).
Aquests elements fan d’internet i les xarxes socials instruments molt vàlids per transmetre aquests coneixements i generar comunitat al voltant d’aquest producte. És que el vi està avesat a la recomanació i això el fa molt interessant pel social media, l’espai del boca-orella on-line.
I tot això ho dic perquè ha nascut una nova xarxa social del vi: Vinthink. I a més, està feta a casa, concretament a Manresa i per tot el món. Un “facebook del vi”, com explica Gemma Rojas, que forma part de l’equip de creadors d’aquesta eina i que n’és la seva principal portaveu.
Vinthink és un punt de contacte entre persones interessades pel vi. Els usuaris que es donin d’alta a aquesta xarxa social poden presentar els seus productes preferits, puntuar-los i descriure’ls, així com recomanar-los a altres amics seus. I també té la seva aplicació mòbil, que ja es pot descarregar per l’iPhone. Així doncs, un dels resultats d’aquesta eina serà que es comptarà amb una gran base de dades de vins amb opinions dels propis consumidors.
Apareix doncs una nova oportunitat pel celler, si sap usar-la adequadament: un nou espai on contactar directament amb el consumidor i on, sobretot, veure què opinen dels seus vins. Una mostra més de què amb eines TIC el consumidor està més a prop del productor i que per molts cellers amb poca capacitat de despesa en publicitat en els mitjans massius, internet és una oportunitat. Així que, a posar-se les piles!
Jo ja tinc Vinthink al mòbil i m’he refiat d’opinions que hi he trobat i l’he encertat. A més, he fet fotos dels vins, les he vinculat a aquesta eina i també al meu Facebook i he pogut situar-me al mapa i veure quins són els cellers que tinc a la vora, per si em passa pel cap anar-los a visitar.
Una mostra més de què al voltant del vi i amb l’ús d’eines com aquesta es poden generar experiències autèntiques. Així que aquestes festes de Nadal, us animo a que us descarregueu l’aplicació al mòbil i durant les llargues sobretaules opineu sobre els vins i caves que acompanyaran els canelons, l’escudella, l’ànec i els turrons. Si més no aquesta tasca us pot servir d’excusa per no haver de seguir la conversa del cunyat, o evitar malentesos amb la sogra.

El vi més social, article publicat a El 3 de vuit

You Might Also Like

2 Comments

  1. Gemma Rojas

    Des de Vinthink estem treballant molt dur, i quan llegeixes articles com aquest, fan que no et sentis sol.
    Gracies de tot cor Gemma per dedicar-nos aquestes paraules!

  2. La comunicació del vi a internet. El Vi 2.0 - Gemma Urgell | viniesfera - Gemma Urgell

    […] i el cava té una gran potencialitat a internet i en l’anomenada web 2.0. És evident que el vi és un producte social: des de la seva història, fins al conreu de la vinya, l’elaboració i el seu consum. […]

Leave a Reply