Gaudir amb el vi

Un dels darrers posts de l’Oriol Pérez de Tudela , que he trobat molt encertat (vaja com tots els seus), m’ha inspirat a començar aquest i m’ha recordat un que vaig fer uns mesos, titulat Esnobisme i vi.

L’Oriol parla de la diferència entre Gaudir AMB el vi i Gaudir DEL vi. Si ens situem dins del món professional del vi (sumillers, enòlegs, productors, elaboradors), és normal que es gaudeixi del vi, és la seva font de riquesa, és el seu món. Llavors parlen de tanins, de resveratrol, de glicerina, de colors abstractes, d’aromes inensumables. Però crec que s’equivoquen aquells que utilitzen aquest mateix llenguatge quan es dirigeixen als consumidors. Ens trobem llavors, que no parlem el mateix idioma i, molts cops, aquell que gaudeix AMB el vi no se sent proper del que gaudeix DEL vi.

El que el consumidor vol és gaudir AMB el vi, d’una bona conversa, d’un bon sopar, d’una bona companyia. I sinó, entreu al Facebook i mireu algun dels darrers grups que hi ha: “Bevem vi i cava català“, amb gairebé 1.400 consumidors i amants del nostre vi; o el grup de la vinateria del Vendrell 7 de vi, amb quasi 70 membres; entre molts d’altres en tots els idiomes i d’un munt de països.

I, dirigint-me a aquells que gaudeixen DEL vi: mireu quin llenguatge utilitzen i com recomanen productes. I sobretot, penseu que potser són clients vostres. Els voleu conèixer millor? Doncs, a parlar clar i senzill. Després, i només si us pregunten, ja els hi parlareu de tanins i de polifenons.

Us deixo una cançó preciosa del Jorge Drexler on es gaudeix AMB vi:

Articles semblants:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *