I ara què? No ho sé, però junts! #somunanacio

Moment del cafè i de donar voltes per internet mirant i comparant portades dels diaris. Algunes, les que ens arriben de Madrid, em remouen l’estòmac. No han entès res de res. I mira que ahir ho vam posar senzill. Només calia entendre una cosa: els catalans estem cansats i per això el crit unànime era el d’independència. Perquè des d’aquella altra manifestació del 1977 fins ara hem demostrat que hem treballat perquè se’ns entengui i se’ns respecti, amb diferents formes d’encaix dins d’aquesta Espanya que jo he cregut plurinacional.

I ara què? Em pregunto mentre repasso aquells twits que sota el hashtag #somunanacio milers de persones hem explicat i hem retransmès allò que ahir va passar a Barcelona. La resposta no la tinc, no la sé. L’únic que sé és que cal anar junts i cal que els polítics que hi havia en la nostra manifestació també ho entenguin. Per alguns a partir d’aquest diumenge tindran una posició incòmode, gens fàcil. Hauran de ser valents i reformular l’encaix que ells veuen amb Espanya. Altres, hauran de demostrar més rigor, seriositat i honestedat amb les opcions de futur. D’altres, tenir en compte que la clau d’avançar és la de sumar opcions i camins. I els altres partits, els que ahir no hi eren, tenir més sensibilitat, demostrar més intel·ligència i no dividir.

Ahir va ser la manifestació de la gent, dels cansats que se’ns prengui el pèl, del català emprenyat que reclama més valentia i més sensibilitat; de la catalana que vol demostrar que té interès en la política i que si hi ha desafecció és perquè s’ha demostrat que l’actual sistema (partitocràtic, centralista o posa-li l’opció que vulguis) ha caducat. Ahir nosaltres, la gent, vam fer evident que a partir d’ara volem encentar una nova etapa.

Somric, estic emocionada i orgullosa pel que va passar ahir. Junts podem avançar. Que res quedi aquí!

10 de juliol, avancem!

Amb aquest post recullo el meme engegat per la Trina Milan ahir.

(si t’agrada el post i el seu bloc, els pots votar als Premis Bloc Catalunya clicant aquí. Gràcies!)

You Might Also Like

One Comment

  1. Albert

    Quan se’ns toquen ben tocats no hi ha qui ens pari, com sempre el futur és obert. Una abraçada empordanesa!

Leave a Reply