Internet reforça l’acció ciutadana? #penedesfera

En les 3res Jornades de la Penedesfera amb en Ricard Espelt tornem a moderar la taula relacionada amb política i internet. Però si l’any passat vam comptar amb polítics i amb persones vinculades en organitzacions i partits polítics; enguany volem parlar amb ciutadans que s’han organitzat gràcies a internet per aconseguir uns objectius concrets. Per això el títol de la taula, per respondre a si Internet reforça l’acció ciutadana?.

Per això comptem amb una taula plena d’experiències i projectes interessantíssims com Colabora en red, format per un grup de ciutadans bascos que aporten idees i projectes de millora i solucions als principals problemes que troben els ciutadans d’aquella zona; o el grup de mares i pares de l’escola Turó, que a través d’un bloc es relacionen i colaboren per a una millor educació dels seus fills; o rodalia.info, l’espai web promogut per un grup de persones per tal que els ciutadans ens informem entre nosaltres mateixos per conèixer les incidències del servei dels trens de rodalia, o igualadaneta, on un grup de joves d’Igualada promouen una ciutat més neta a partir d’accions concretes que mobilitzen gràcies a internet.

Els ponents seran Roger Melcior, Daniel Julià i Anna Fuster, de Rodalia.info; David Torras i Albert Reverte, d’IgualadaNeta; Dani Reguera i Jon E. Eguiluz, de Colabora Euskadi, i Berta Baquer, Beatriu Busquets i Renata Piazza, pares i mares del CEIP Turó de Can Mates i la taula serà a les 18:00 hores a l’Escola Universitària de la UPC a Vilanova i la Geltrú. I aquestes són les seves propostes.

Colabora en red from dani reguera on Vimeo.

Talkingabout: Rodalia.info from redall on Vimeo.

Talkingabout: IgualadaNeta from redall on Vimeo.

Bloc Turo2003 from Berta Baquer on Vimeo.

La novetat que també apuntem aquest any és que el temps destinat a la taula volem que sigui bàsicament per debatre els punts claus de l’acció ciutadana a internet i no tant per explicar els projectes dels ponents. Per això, prèviament i gràcies a la plataforma www.talkingabout.eu, comptem amb petits vídeos de presentació dels projectes sota el hashtag #penedesfera2010 que us convidem a veure i a comentar. De les aportacions que fan ells i que podeu fer vosaltres, ja sigui a la web com en aquest bloc, en farem el guió del debat de la taula de la penedesfera.

Volem fer un debat participatiu i amb aportacions de tots, per això us demanem que ens ajudeu, per demostrar que internet reforça l’acció ciutadana.

I ens veiem el divendres 11 de juny!

El Ricard també ho explica.

You Might Also Like

Leave a Reply