La setmana dels vins catalans

No és una promoció de El Corte Inglés. És el que ha estat aquesta setmana: la dels vins catalans.No hi ha hagut dia que no hagi aparegut en algun mitjà de comunicació tradicional i en els anomenats Social Media alguna notícia sobre els vins catalans i, a més, en positiu. Això és molt bó!!
Tot va començar un dissabte que TV3 va fer una peça pel TN migdia que ja apuntava maneres (gràcies Esther!!):

Després, dimecres 25 de febrer va ser el dia del debatdevi, el dia on més de 150 persones del sector vitivinícola, polítics, periodistes i consumidors i amics del vi van explicar i escoltar les idees i suggerències fruit de més de 9 mesos de debat on i off line. A la web www.debatdevi.cat, aviat es podran veure els vídeos de la sessió, però, per anar obrint boca, podem veure aquesta altra notícia de TV3, que es va emetre al TN el mateix 25 al vespre:

I, al llarg de la setmana, altres mitjans on-line i off line han fet ressó d’aquestes idees debatdevi que ara cal, aplicar-les amb èxit i han posat de manifest que s’ha consolidat un espai innovador d’intercanvi de coneixements del món del vi.

Però no tot acaba aquí: també aquesta setmana, s’estrena el primer portal informatiu dels vins catalans: www.vadevi.cat
, una web dirigida per Joan Nebot i on ens expliquen històries dels cellers i apropa el món del vi al consumidor novell i al expert.

I, encara més, Oriol Pérez de Tudela continua amb les seves Tertúlies “Les Presències del Vi” al Restaurant ATN, de l’Ateneu Barcelonès, tertúlies amb bona companyia, per parlar del vi i la seva cultura. Aquest cop la convidada va ser la DO Catalunya. Si us la vau perdre, teniu una cita cada darrer dimecres de cada mes, sempre una DO diferent, però catalana.

Si no n’heu tingut prou, doncs aquesta setmana el crític que fa incrementar o no les vendes de vins als EUA, Robert Parker, ha donat a conèixer la Top 100 Spanish Wines Values, la llista dels millors vins espanyols de menys de 25 dòlars als EUA. 28 vins catalans (10 del Montsant, 7 del priorat, 5 de la Terra Alta, 4 de Cava, 1 Costers del Segre i 1 Empordà) estan en aquestes primeres posicions. I, tots els mitjans n’han fet ressó. El Parker no és sant de la meva devoció, però mira, si ha de servir per sortir als diaris, doncs endavant!

Però això no acaba aquí. El proper dissabte, 7 de març, a les 12:00, en el marc del saló Barcelona Degusta tindrà lloc un fet quasi històric: tots els municipis vitivinícoles catalans (crec que més de 200), a través dels seus alcaldes i regidors; representants de les organitzacions vinícoles, cellers i enòlegs signaran la Declaració del Vi, la Nutrició i la Salut, gaudeix del vi amb moderació. Una declaració en pro del vi com aliment de la Dieta Mediterrània, com a part fonamental de la nostra cultura. És important aquest acte, almenys demostra la unitat d’un territori i d’un sector en pro d’un producte i en contra de la seva criminalització. El vi és cultura, el vi també és vida! (com dirien els de l’Ebre).

Si, ha estat la setmana llarga dels vins catalans però espero, de veritat que les properes ho segueixin sent, que el món del vi apareixi als mitjans de comunicació, a internet, que es parli de vi i, sobretot, que es begui. En bona companyia i gaudint-ne amb moderació, evidentment 😉

Articles semblants:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *