#talkingabout: Francesc Balagué, l’experiència d’aprendre del viatge

Francesc Balagué: L’experiència d’aprendre del viatge from redall on Vimeo.

Fa una mica més de 16 mesos ens vam trobar a La Llacuna amb en Francesc Balagué. D’aquella trobada al Parc de Bombers, en vam fer un #talkingabout. Llavors vam parlar de la seva tesi doctoral, de la societat del coneixement, de l’educació i l’aplicació de les noves tecnologies en aquesta. I sobretot, de la gran experiència que estava a punt d’emprendre: viatjar per tot el món.
Fa uns dies, vam tornar a quedar amb en Francesc a la Llacuna. Mentre conduia cap a la Llacuna, per aquella carretera de corbes i plena de bosc, pensava que, encara que em semblés que fos ahir que ens haguéssim vist, a tots plegats ens havien passat moltes coses durant aquests 16 mesos; de fet, almenys personalment, un embaràs i 7 mesos espectaculars fent de mare.
A La Llacuna ens esperava en Francesc amb un somriure d’orella a orella. I tant que li ha provat aquest viatge!
Tranquil·lament vam conversar al bar de La Llacuna. Vam parlar de la bona rebuda que ha tingut en totes les cases d’amics i coneguts d’amics i coneguts d’en Francesc; dels moments més màgics del viatge; del contacte amb altres persones, cultures i formes de vida; dels moments més durs i dels instants més frapants.
El viatge pel Francesc ha estat i considera que de segur serà una de les experiències més importants de la seva vida. Durant aquests 16 mesos ha conegut diferents realitats educatives; però, sobretot, aquest viatge ha estat una de les seves millors experiències d’aprenentatge. El viatge com una forma exitosa d’aprenentatge personal, on les experiències viscudes, els conceptes apresos, el contacte directe amb diferents realitats fan que tot allò adquirit difícilment s’oblidi.
I ara què? Li preguntem? Una pausa d’uns mesos, lluny de la teva realitat quotidiana, amb molts moments per pensar, són, segons el Francesc, una forma de tornar a incorporar-te amb més idees i tenint més clar allò que vols o voldries en un futur. De projectes, contactes i propostes en té moltes i a escala mundial. És el que té viatjar de forma receptiva i oberta i comptar amb unes tecnologies que ens permeten fugir dels obstacles del temps i l’espai.

Una recomanació: entreu al seu bloc i deleiteu-vos amb les fotografies que ha fet d’aquest gran viatge. Són espectaculars

En Ricard Espelt també en parla.

You Might Also Like

3 Comments

  1. #talkingabout – JAK Medlemsbank, amb Núria Albet | viniesfera - Gemma Urgell

    […] poblet entre l’Alt Penedès i l’Anoia on també hem tingut genials converses amb en Francesc Balagué). La Núria ens va parlar de JAK Medlemsbank, el banc suec on treballa. Es tracta d’un banc […]

Leave a Reply