#talkingabout – P2P Foundation

Michel Bauwens és el creador de la P2P Foundation, un punt de trobada i de discussió de tots aquells que consideren que les tecnologies P2P reflecteixen un canvi cap a la participació i la reforcen creant un nou domini públic i informació comú. Aquesta fundació busca promoure aquesta filosofia, especialment en tot allò relacionat amb la creació del cost comú on, gràcies a internet, el cost de la reproducció del coneixement és zero.

Durant aquesta entrevista que el Chris Pinchen li va fer en el marc d’un acte de la Universidad Nómada, Bauwens ens explica què és la P2P Foundation i ens parla de què estem vivint l’entrada de 3 models econòmics: el crowdsourcing, on les empreses externalitzen serveis que, en molts casos, realitzen els propis clients; l’economia del sharing, els individus comparteixen produccions, sense gaires connexions fortes (Google, You Tube) i la que ell considera més important: el common oriented, comunitats de persones que creen coneixement comú i un mercat propi de valor.

Utopia? Segons Bauwens, el fet que existeixin projectes de P2P ens fa veure que hi ha un símptoma de canvi, que hi ha noves formes de generar valor més allunyades del capitalisme.

Talkingabout: P2P Foundation from redall on Vimeo.

El Ricard Espelt també en parla i ho podeu comentar, també, a la plataforma talkingabout.eu

You Might Also Like

8 Comments

 1. #talkingabout: P2P Foundation « Cataspanglish

  […] #talkingabout P2P Foundation here (in Catalan). Gemma Urgell is also #talkingabout P2P Foundation here (in […]

 2. P2P Foundation » Blog Archive » #talkingabout: P2P Foundation

  […] #talkingabout P2P Foundation here (in Catalan). Gemma Urgell is also #talkingabout P2P Foundation here (in […]

 3. Runescape Cursors

  xls item manual runescape multihack 3.0 beta download mechquest runescape 3 download runescape wiki secrets Runescape Cursors full runescape items power leveling 508 item codes guild wars guide silabsoft client server list http://runescapecursor.tumblr.com/ runescape cheats money maker runescape wiki play many countries play runescape

 4. Pharmg108

  Hello! dceeede interesting dceeede site! I’m really like it! Very, very dceeede good!

 5. Pharmk800

  Hello! kdbdcab interesting kdbdcab site! I’m really like it! Very, very kdbdcab good!

 6. #talkingabout: P2P Foundation | Ricard Espelt

  […] Gemma Urgell també en parla, i podeu veure i comentar a […]

Leave a Reply