#talkingabout – Rafel Lujan de BTVNotícies

En Rafel Lujan des de fa uns mesos, dirigeix BTV Notícies, la web de notícies de Barcelona TV. Davant la necessitat de plasmar a internet allò que des de l’equip d’informatius anaven elaborant per la televisió, va nèixer BTV Notícies, amb producció pròpia elaborada per un equip reduït de periodistes, però cada vegada més, es van afegint peces elaborades pels companys de la redacció dels informatius d’una forma natural. Perquè, com diu el Rafel, el que ha facilitat aquesta relació i convergència entre les dues redaccions ha estat, per una banda, que les redaccions i, per tant, els periodistes, els productors i els editors estiguessin junts, en un mateix espai, compartint i fent circular informació i, per l’altra, que s’ha fet formació sobre internet i les eines 2.0 entre els propis periodistes, aprenent plegats.

Amb en Rafel Lujan també parlem del fenòmen #neucat, i de les demandes d’informació que rebia el twitter de BTVNotícies durant la nevada de Barcelona i com va viure un dels moments més especials que recorda des de la seva carrera professional. Això ens serveix per parlar de la generació de comunitat al voltant de la televisió gràcies a una bona dinamització a les xarxes socials, de la importància d’escoltar.

Rafel Lujan from redall on Vimeo.

El periodisme està canviant i, amb en Rafel i l’exemple de BTVNotícies, es fa evident que tot i que no sapiguem ben bé quin serà el seu futur, no s’ha de tenir por a innovar, a aprendre i a fer petits passos. Però el que està clar, és que les relacions amb l’oient i el lector estan canviant i aquest exigeix una relació, que se l’escoltin, que el tinguin en compte. Última recomanació: no us perdeu el blog de la redacció, on coneixereu els secrets d’aquest gran equip!

El Ricard Espelt també en parla i podeu seguir totes les altres entrevistes i comentarles a talkingabout.eu

You Might Also Like

Leave a Reply