#talkingabout – rodalia.info

Qui no ha patit en algun moment alguna incidència relacionada amb els trens i els ferrocarrils al nostre país? Quants usuaris s’han trobat desinformats i desatesos davant d’aquest servei? Quants usuaris habituals han format part d’algun acte espontani per reclamar informació o un millor servei. En aquestes tres preguntes, la resposta és molts o força usuaris. Davant d’aquest panorama, un projecte com rodalia.info respón a la necessitat dels ciutadans de sentir-se informats davant d’un servei utilitzat quotidianament i que en força ocasions els ha fallat; que internet pot donar un altre rol al ciutadà, fent-lo més actiu, i que les administracions aniran veient en els propers anys, que sovint els ciutadans s’organitzaran a través d’internet per oferir serveis que potser ells no donen. Per això, són bones les notícies com aquesta llegida en motiu de Tecnimap a Saragossa, on parla de què les administracions públoques aposten per obrir les dades i permetre la creació de serveis digitals a persones de fora de l’administració.

En Roger Melcior, estudiant de Ciències Políques i molt interessat en tot allò relacionat amb mobilitat, i l’Anna Fuster i el Daniel Julià, de l’empresa Pimpampum, han creat rodalia.info: un servei col·laboratiu on els propis usuaris dels trens de Rodalia informen, a partir de paraules clau o hashtags de twitter, de l’estat de les diferents línies de tren i ferrocarrils.

De l’espontàneitat del naixement del projecte, a la sorpresa del boom mediàtic que ha tingut, però sobretot sobre quina està sent la rebuda del projecte per part dels usuaris i també per part dels responsables d’aquests servei;  quins seran els propers passos d’aquest projecte ciutadà són alguns dels temes que toquem en aquest #talkingabout.

Talkingabout: Rodalia.info from redall on Vimeo.

El Ricard Espelt també en parla i podeu seguir-lo a www.talkingabout.eu

Articles semblants:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *