Benvinguda tardor!

Les tardes s’escurcen, tornen les rutines i sembla que la vida social s’aturi. Es redueixen i quasi s’eliminen els vespres de terrassa a la fresca o els sopars improvisats. La vestimenta se’ns torna més formal i el bronzejat es difumina deixant pas a un rostre més pàl·lid i seriós. És la tardor, nois i noies, una estació trista i melancòlica.

Però siguem positius. La tardor ens porta també cultura. Comença el curs escolar i al mateix temps es presenta la programació cultural pels propers mesos: les tres capitals de comarca del gran Penedès comencen a difondre els espectacles que han programat per les properes setmanes. També les sales privades ens fan marcar en vermell algunes dates de l’agenda; o entitats i empreses de no volen que ens avorrim i ens proposen tallers de mil coses: dansa, tastos de vins, swing, trapezi, pilates, presentacions de llibres, circ i molt més.

Si seguim buscant el cantó amable de la tardor, podem dir que és sinònim de verema, del moment més esplèndid per gaudir del paisatge que tenim al Penedès. Que cellers proposen activitats per conèixer de primera mà la verema i que amb aquest entorn hauria de costar ben poc fer una caminada pels camins d’aquest paisatge ondulat.

I amb la tardor també arriben dues de les cites culturals més originals. Una és el Vinfonies, que se celebra aquest cap de setmana, un festival per a ments inquietes, on la música experimental i el vi prenen el protagonisme, on es podran veure propostes insòlites com Ensemble Topogràfic, una banda amb dos músics i una ballarina que farà música amb el seu moviment, i que han estat fitxats pel Primavera Club d’aquest any. I l’altra cita és el Most Festival, un festival de cinema amb una secció, la Collita, on el vi és el principal protagonista amb diferents peces cinematogràfiques de diferents formats i estil. Una molt bona ocasió perquè tots aquells vinculats, ja sigui laboralment com passionalment, amb el vi prenguin consciència de tot el relat que hi pot haver darrera d’aquest producte que tenim la sort de tenir al Penedès.

Així doncs, que benvinguda tardor!! I clar, deixeu-me ara (amb permís dels companys de El 3 de vuit), fer una falca publicitària i animar-vos a entrar al Surtdecasa Penedès, hi trobareu articles que posen en valor tot allò que s’està fent al Penedès pel que fa la cultura i l’entorn; així com una agenda ben exhaustiva perquè no us avorriu ni entristiu.  Perquè al Penedès hi passen moltes coses prou interessants.

Article publicat a El 3 de vuit.

You Might Also Like

Leave a Reply