De les coses que funcionen, també se’n pot parlar

La crítica sempre acostuma a tenir més seguidisme, sovint és la que té més espais als mitjans de comunicació i sembla que sigui més senzill trobar elements negatius que positius en el nostre dia a dia. En aquesta columna, al llarg dels gairebé sis anys que hi escric (com passa el temps, de ràpid), algun cop també m’ha servit com altaveu per criticar alguna cosa que no trobava ben feta, o que considerava injusta.

Per això, avui, vull conciliar-me amb mi mateixa i explicar un parell de serveis molt positius i que sempre m’enorgulleixo d’explicar com a vilafranquina d’adopció i mare que sóc.

Un és La Casa Petita, un espai familiar gratuït que disposem els vilafranquins i on els nostres fillls i filles de 0 a 3 anys poden jugar amb altres infants i les seves famílies i que a més compten amb el suport professional de psicòlogues i educadores. Un lloc on, per una banda, els meus petits han après a desenvolupar-se i a trobar-se amb altres infants i, sobretot, els pares, hem rebut suport professional en aquells moments en què dubtes de si la criança l’estàs fent bé o no, o requereixes d’eines per a poder afrontar i acompanyar amb èxit els nous reptes dels més petits.

És també a La Casa Petita on els que, com jo, no som vilafranquins de tota la vida, i no coneixem tampoc massa gent, ens permet posar-nos en contacte amb altres famílies, conèixer altres realitats i relacionar-nos i establir nous lligams que, amb el pas dels dies, s’enforteixen i passen a formar part del teu cercle d’amistats.

L’altre servei, que no té res a veure amb aquest, només que també està vinculat a la canalla, és el servei de ludoteca del Complex Aquatic de Vilafranca. L’esport és salut, però sovint aquest no el pots dur a terme quan tens fills petits al teu càrrec i no goses demanar als avis que s’estiguin amb la canalla mentre vas a fer unes piscines.

I és que al Complex hi ha una petita sala condicionada amb espai pel joc, per dibuixar, un petit lavabo i un canviador, amb molta llum i adequat pels nens on els usuaris del Complex poden deixar amb tranquil·litat els seus fills mentre practiquen esport. La Núria, l’educadora que hi està a càrrec, en tindrà cura. I sempre tens la finestra que comunica aquest espai amb la piscina per fer un cop d’ull als petits que juguen i buscar la mirada reconfortant de l’educadora que et diu que tot està bé.

Serveis que sovint no se’n fan ressò als mitjans de comunicació i que moltes famílies desconeixen. Serveis que faciliten una millor socialització dels petits i de les famílies, una millor integració i que, un cop els has usat, si no hi fossin els trobaríem a faltar.

Article publicat a El 3 de vuit

 

You Might Also Like

Leave a Reply