Nadal als teus ulls

Article publicat a El 3 de vuit

Fa dos anys que vas viure les teves primeres festes de Nadal, llavors et fixaves en les pampallugues de l’arbre i dels carrers i no entenies res més. Just tenies un parell de setmanes. Ara ja vas prenent consciència de què són dies especials.

Sortim al carrer amb pressa, hem de fer algunes compres ràpides amb el pressupost més ajustat de tots els darrers Nadals i sentim que cantes “fum fum fum” i altres primeres estrofes de les cançons del moment. Ens fas parar als aparadors guarnits amb llums, arbres de Nadal i pessebres. Ho recites tot: boles, llumets, regals, bebè petit (nen Jesús), els Tres Reis i el tió. Tens la lliçó ben apresa. Aquesta és la veritable màgia del Nadal.

Ens aturem un moment davant del bar on fa dos anys vaig escoltar una conversa de dos amics o companys de feina que comentaven que no havien rebut lot de Nadal. Penso que segur que enguany tampoc n’han tingut i em pregunto si han pogut gaudir de la paga doble i si encara conserven la feina. Espero que si.

Passem per davant de l’Administració de Loteria que van vendre un tercer número de la Grossa i no puc evitar pensar que el dia 21 hi vaig comprar un número. Somric mentre recordo la conversa que vaig tenir amb la clienta que en va comprar un altre just al meu darrera: “has pogut triar el número o t’han donat el primer que els hi ha semblat?”, “no, no l’he triat”, “jo tampoc, m’han donat aquest” i me l’ensenya mentre li mostro el meu. Eren diferents i a mi no m’ha tocat. No recordo el seu, però potser ella ha tingut més sort. Estaria bé!

Arribem a casa i mires amb nostàlgia el racó on hi havia el tió. Et vas acomiadar d’ell la Nit de Nadal i fins l’any vinent. És que si hi ha algun personatge nadalenc que t’ha agradat amb bogeria, aquest ha estat el tió. L’has mimat tant aquests dies: taronges, mandarines i fins i tot una mica de xocolata. L’has tapat amb una manta, li has parlat i l’has acaronat mentre li deies “maco, maco”. “L’any que ve tornarem al bosc a buscar-lo”, et diem per animar-te una mica.

Mentre t’entretens amb les joguines noves del Tió, veus com t’estic contemplant i em crides perquè m’acosti. M’assec a terra al teu costat i em fas un petó. Somriem i juguem mentre penso que sempre seràs el millor regal de Nadal.

Christmas stress l’article
"Nadal als teus ulls", article publicat a El 3 de vuit

You Might Also Like

Leave a Reply