#volemacollir

16700605_10155081489584559_4572634579557880533_o
Manifestació del 18/2/2017 a Barcelona

“Mama, saps què és una ONG? És una organització que no és govern i hi ha per exemple Metges sense fronteres, Pallassos sense fronteres, i d’altres. I són allà on hi ha guerres, ajudant als nens i a les famílies”. Això ens ho explicava fa uns dies la nostra filla de sis anys, n’havien parlat a l’escola. És curiosa de mena i ens fa preguntes sobre Síria, la guerra, els camps de refugiats, les barques que intenten creuar el Mediterrani.

“I per què hi ha guerres?”, ens pregunta. I li expliquem que el seu besavi també li va tocar anar a una guerra i la va perdre, que uns cosins del seu altre besavi van marxar a França, com els refugiats que veu ara per la televisió. I ens mira preocupada. “Jo, si fos alcalde, faria que sempre hi hagués pau”, ens va dir fa uns mesos

Hi ha guerres perquè hi ha lluita de poders, per les religions, per les riqueses, pel negoci de les armes, per repartir-se el pastís de construir després un país que ha quedat abastat.

I sort que hi ha ONG, voluntaris, ciutadans que es mouen. Perquè poc podem refiar dels que ens manen. I si no, com és que Espanya encara no ha pogut complir amb les quotes de refugiats amb les quals s’havia compromès? Com és que es tornen a aixecar murs, i fronteres? De què serveixen les mesures que està posant la UE per controlar les fronteres? Per què serveixen les fronteres? Perquè no es lluita per acabar amb els traficants de persones?

I no sé com explicar-li que les guerres segueixen i seguiran, que els que manen no estan pel que toca, que aquells nens que veu per la televisió fa un temps jugaven i anaven a l’escola, com ella. Però vull encomanar-li un bri d’esperança i per això vam anar tots a Barcelona dissabte passat, i vam cridar ‘Volem Acollir’ i llegíem les pancartes, ens emocionàvem i somreien. Érem molta gent.

Perquè encara crec en les persones i vull que ella també hi cregui. I sigui empàtica, solidària i bona persona. I que tingui com a referents aquells de les ‘organitzacions que no són govern’ com diu ella; tots aquells voluntaris que hi ha arreu del món que miren de fer una mica més passable la vida de molta (massa) gent.

Article publicat a El 3 de vuit

You Might Also Like

Leave a Reply