“Deconstruïm el vi català?”, article publicat a El 3 de vuit

Article publicat avui al setmanari El 3 de vuit

Un cop més a través d’internet vaig arribar a aquesta iniciativa farà ja ben bé mig any. Es diu “Deconstruint el vi català” i com diuen els seus creadors, és “més que un documental”. Més que un documental perquè no només serà audiovisual i per emetre en TV o cinemes, sinó que pretén anar més enllà usant les eines que internet posa a l’abast, amb la finalitat darrera d’arribar al màxim nombre de persones.
Fa mig any, així com en una cita a cegues, vaig voler conèixer les persones que hi havia darrera del projecte, què els empenyia a iniciar una aventura com aquesta. I en un bar de Barcelona vaig passar mitja tarda amb el Raúl Deamo i el Manel Capdevila. El primer, realitzador audiovisual i guionista de cómics, amb molta inquietut creativa; el segon, treballant a la banca, amb la carrera d’enologia a l’esquena i un apassionat pel món del vi. Així doncs, “Deconstruint el vi català”, és una bona simbiosi de les seves dues formes de fer i de pensar.
En la conversa hem van explicar que estaven enredant a molta més gent perquè els ajudés. I i tant si ho estan aconseguint. De fet, el que fa el projecte original no és només que internet sigui el mitjà i la fi, sinó que al darrera hi ha persones que hi estan dedicant hores, talent i creativitat i d’una manera desinteressada, només amb la voluntat de poder recuperar la inversió que estan duent a terme. No compten encara amb la inversió necessària, però tot un equip ja hi està treballant.
I ara m’ha vingut de gust recordar aquella tarda, perquè el proper 11 de novembre estaran a Vilafranca, al Festival Most, presentant el seu documental. Serà a partir de les 19:30 al Vinseum i projectaran un petit avançament del film així com imatges del rodatge. El documental encara està en fase de producció i serà un bon moment per conèixer el projecte, les persones que hi ha al darrera i, sobretot, per presentar i explicar com s’ho faran per aconseguir el finançament d’aquesta iniciativa amb una copa de vi o de cava.
Entreu a la web www.deconstruintelvicatala i endinseu-vos en el projecte. “Deconstruint el vi català” serà un documental sobre les persones, el territori i el vi del nostre país, explicat d’una forma refrescant i amena. Aquest és un projecte que neix fora del sector del vi, i això m’agrada. Segur que així tindrà una visió menys estereotipada i li donarà frescor, oxigen i ofererirà noves visions, que en un món tan endogàmic, sempre és d’agrair. Un consell per aquests propers dies… seguiu-li la pista!

Deconstruïm el vi català? article publicat a El 3 de vuit

You Might Also Like

Leave a Reply