El Penedès a l’Instagram

article publicat a El 3 de vuit.

La principal clau de l’èxit d’Instagram és que sense tenir gaire nocions de fotografia, un té la sensació que n’és un crac. Aquesta xarxa social ha aconseguit fer senzilla la fotografia i, sobretot, la seva edició. Realitzar les fotos en format quadrat és fàcil, evita pensar si ha de ser horitzontal i vertical, ressalta la simetria i potencia l’equilibri de la imatge. A més, podem posar-hi marcs, filtres i desenfocar per centrar l’atenció a algun espai.

Amb Instagram la fotografia és instantània, com aquell que fa un tuit, fem una imatge, la retoquem i en poc temps està penjada a la xarxa. Llavors, l’acompanyem d’un petit text, l’hi posem alguna etiqueta (o hashtag) i els nostres seguidors ja poden començar a comentar-la. Podeu pensar que només som quatre gats els que tenim aquesta aplicació al mòbil, però no, n’hi ha moltes de persones a Instagram (també anomenats IGers), més de 30 milions d’usuaris al món.

I els de nivell avançat amb “instagramitis”, organitzen Instameets, trobades d’IGers que, a més de xerrar i posar-se rostre, fotografien tot allò que veuen en aquell moment i sota una etiqueta s’organitzen totes les imatges.

Us explico tot això perquè avui i demà, a Calafell, hi haurà les Jornades de la Penedesfera i enguany s’han dedicat a Instagram. Calafell i la Fira del Mar que s’hi fa, seran l’escenari de la 1a Instameet Penedès. Si seguiu l’etiqueta #1instameetPenedès o #penedesfera o #firadelmar veureu com els IGers veuen els penedesencs. I, sobretot, el més important, totes les imatges que es projectin durant aquest dia poden ser vistes arreu del món, com una gens despreciable acció de promoció turística.

De fet, Girona i la Costa Brava, per posar un exemple, usen sovint Intagram com a eina de promoció turística, ja sigui organitzant concursos com el Concurs d’Instagram Ciutat de Girona, amb premi i exposició amb les millors imatges inclosa; o visites especialment dirigides a aquests afeccionats a la fotografia.

Així que, si no teniu l’aplicació al mòbil, descarregueu-la i feu-ne un tast anant a Calafell, a les Jornades de la Penedesfera, on podreu gaudir de sessions de maridatge amb els vins de Sicus i Còsmic amb formatges de Xerigots, visites personalitzades a la Fira del Mar o sessions de cuina amb el col·lectiu de Terra i Taula, entre moltes d’altres coses. I tot gratuït. No hi ha excusa!

Podeu llegir l’article també aquí.

You Might Also Like

Leave a Reply