Festes Majors, si! Sense gluten, també!

1150426_10151841325684559_1299537918_nAra es troben moltes coses sense gluten” és una de les frases que més sents quan expliques que ets celíaca. “Està de moda”, alguns afegeixen, agafant-se a les notícies que celebrities i esportistes s’han sumat a la dieta sense gluten perquè es veuen més prims i més sans. El que faria jo per no seguir la moda i poder-me menjar d’una queixalada dos croissants cruixents de xocolata… (el crec-crec del pa, de la pasta de full i de la pizza són dels sons i gustos que més trobo a faltar).

Així doncs, si ara es troben tantes coses sense gluten i està tan de moda; potser seria el moment de què se’ns tingui en compte en festes populars i de carrer, no trobeu? Els administradors de Vilafranca ho consideren en aquesta Festa Major? I si no, des d’aquesta humil columna, faig un prec pels de la Festa Major 2016, així com per a totes les comissions de festes de totes les festes majors del Penedès. A les barres, terrasses, carpes i guinguetes festamajorenques, penseu en els celíacs! Que, malauradament som un club en creixement i apareixen celíacs per sota les pedres.

De fet a la Festa Major de Gràcia, els Castellers de la Vila de Gràcia que organitzen tot el que es fa a la Plaça de la Vil·la, han estat sensibles amb el col·lectiu celíac i van vendre cervesa sense gluten, que es comercialitza habitualment amb un cost superior a la convencional i que és complicada de trobar en grans establiments, al mateix preu que la cervesa normal. I no només això, sinó que en els actes familiars amb espectacles infantils on oferien berenar per als petits, també n’hi havia de sense gluten pels nens i nenes celíacs.

D’altra banda, els celíacs acostumem a ser gent molt agraïda i, quan trobem algun restaurant, bar, terrassa o novetat sense gluten ens ho expliquem molt ràpidament en tots els canals possibles i anem tots com un ramat a provar-ho (aprofito per dir que ja es pot trobar pasta fresca sense gluten en tres establiments de Vilafranca, oeoeo!).

Així doncs, si per la Festa Major de Vilafranca hi ha alguna barra amb cervesa sense gluten i que ofereixin també alguna cosa per sopar sense gluten, feu-m’ho saber. Vindré a consumir, a gaudir i a més, ho faré extensiu al creixent món dels #sensegluten.

You Might Also Like

One Comment

  1. Tasmine

    The answer of an exterp. Good to hear from you.

Leave a Reply