On vull que els meus fills visquin

Vull que els meus fills visquin en un país on es respecti la diferència, un país d’acollida i obert, on la gent, de la religió que sigui, pugui passejar tranquil·la i sense por, sense amenaces.

Vull que els meus fills visquin en un país amb uns serveis públics excel·lents, amb bons professionals, amb bons equipaments. Que les escoles i els hospitals siguin pilars fonamentals, on la seguretat estigui en mans de bones persones.

Vull que els meus fills visquin en un país on no hi hagi corrupció, on els polítics estiguin al servei del país i no de les seves butxaques, un govern que sigui transparent i que estigui a l’alçada d’una societat que voldria que fos madura, tolerant i implicada.

Vull que els meus fills visquin en un país on els mitjans de comunicació i els periodistes publiquin informació fidedigna i veraç. On hi hagi opinió contrastada, diferents visions i que, els meus fills, a l’informar-se, tinguin curiositat per a saber-ne més, documentar-se més i tinguin capacitat crítica.

Vull que els meus fills visquin en un país on puguin parlar la seva llengua sense que se la menystingui, que alhora puguin aprendre’n més i que valorin que el coneixement de més cultures i més llengües els farà més oberts, solidaris i tolerants.

Vull que els meus fills visquin en un país on tinguin amics de tots els colors i religions i que no s’adonin d’aquestes diferències; que es vegin iguals uns que els altres, que es valorin i es respectin, que no hi hagi espai pel fanatisme religiós ni racial.

Voldria no haver hagut d’explicar als meus fills què va passar a Barcelona, a Cambrils i aquí al Penedès. Voldria que no hagués hagut de passar una barbàrie com la d’aquests darrers dies perquè es posés de manifest com de bé ha reaccionat el nostre país: persones que s’ajudaven unes a les altres, gent que ha sortit al carrer per donar suport a les víctimes en moltes de les concentracions que s’han fet. Una societat que ha demostrat que no hi ha lloc pel fanatisme sigui del color que sigui, però sí per la tolerància i el respecte. Polítics que han estat a l’alçada i, sobretot, treballadors públics, metges, infermers, polícia local i mossos d’esquadra que han actuat amb professionalitat, eficàcia i transparència.

Vull que els meus fills visquin aquí.

Article publicat al setmanari El 3 de vuit

You Might Also Like

One Comment

  1. Mariana Ulloa

    Mi criterio es que primeramente debemos prepararles a nuestros hijos para que se puedan enfrentarse con el mundo, en todos los países hay inseguridad y muchos problemas sociales mas bien hagamos, actividades que le ayuden a tener una autoestima alta, que se acepten tal y como son para que no le afecte lo que digan los demás, independiente el color o religión a la que pertenezcan.

Leave a Reply