Una guia que pot servir de model a altres administracions

La Generalitat, des de la direcció general d’Atenció Ciutadana, ha publicat una guia d’usos i estil a les xarxes socials que pretén, per una banda homogeneitzar la presència de la Generalitat i els seus departaments i àrees a les xarxes socials i, per l’altra, explicar quines són les utilitats que aquestes poden oferir (aquí es pot consultar tota la presència de la Generalitat a les xarxes socials)

De la guia, en destaco el següent:

 • els principis a seguir a l’hora de generar presència a les xarxes socials, on es destaca la transparència, el servei públic i la corresponsabilitat
 • les recomanacions d’ús per al personal de la Generalitat
 • la voluntat de ser un projecte en Beta, és a dir, susceptible a millores i canvis i adaptació en el temps
 • està publicat en Creative Commons de reconeixement, facilitant la còpia i la distribució només citant la font
 • la claredat en què s’explica el perquè i el com de cada una de les xarxes i eines 2.0 que la Generalitat usa habitualment
 • es recomana usar al mínim la monitorització d’eines i generar conversa i no només monòlegs

Es tracta d’una molt bona notícia ja que aquesta guia és útil més enllà de la Generalitat i pot servir perfectament per altres administracions més locals o més petites que ja tinguin presència a la web 2.0, o bé la vulguin millorar per oferir un millor servei al ciutadà. I, al mateix temps permet donar exemple de transparència i mostrar quins són els seus criteris a l’hora de publicar segons quina informació, donar més relleu, generar comunitat, etc.

Dimarts no hi vaig poder ser, però aquí deixo la presentació que van fer:

Guia xarxes socials (Generalitat de Catalunya)

View more presentations from gencat ..
Si t’agrada el bloc i aquest post, els pots votar al Premis Blocs 2010 fent clic aquí . T’estaré molt agraïda 😉

You Might Also Like

4 Comments

 1. Antoni Gutiérrez-Rubí » Liderazgo institucional en la Red

  […] Guia d’usos i estil a les xarxes socials de la Generalitat de Catalunya (descarregar document pdf), una guia que pot servir de model a altres administracions […]

 2. Sergi Xaudiera

  Hola Gemma,

  moltes gràcies per compartir la guia i les teves opinions al respecte.

  Només m’agradaria fer una petita puntualització a la teva entrada.

  A l’últim paràgraf afirmes que la guia també pot servir d’ajuada a altres administracions. M’agradaria pensar que aquest document no tan sols pot arribar a ser útil per les administracions públiques, sinó a tot tipus d’organitzacions, indistintament de si la seva naturalesa és pública o privada, com també a persones a nivell personal, o a futurs projectes col·laboratius que puguin sorgir.

  Sergi

 3. GemmaUrgell

  Sergi,
  Gràcies per passar per aquí i comentar! 😉
  Tens tota la raó, la guia pot ser útil per a moltes persones i/o empreses. Principalment he volgut recalcar administracions petites perquè sovint usen l’excusa de no disposar de temps o de personal per poder fer un bon ús de les xarxes socials, quan, realment els pot estalviar molts diners fer-ne un ús adequat.
  Gràcies per l’aportació!!

 4. Sergi Xaudiera

  Gemma,

  totalment d’acord, era una simple puntualització 😛

  estem molt contents i agraïts per l’excel·lent acceptació, ara estem buscant la millor manera de millorar-la entre tots.

  Sergi

Leave a Reply