Una nova etapa del #talkingabout

Fa quasi un any vam començar els talkingabout amb el Ricard Espelt amb la voluntat de conèixer gent, conversar una estona i transmetre en un petit vídeo la seva essència. Després de més de 25 vídeos publicats als nostres respectius blocs i gràcies a la bona rebuda que han tingut a la xarxa i que sincerament no esperàvem, hem decidit fer un pas més: crear www.talkingabout.eu, una plataforma web on tothom podrà penjar i compartir les seves converses i generar plegats espais de diàleg al voltant de diferents temàtiques.

La idea és crear un mosaic de vivències, històries i projectes amb la web 2.0 com a teló de fons.

Quina és l’essència del #talkingabout?

Com ja definim al web, “Seguim persones al Twitter, tenim desenes d’amics al Facebook, llegim molts blogs, ens fem una idea sobre aquesta gent que anem admirant, que ens sorprén, que ens enriqueix en coneixements. Per què no fer un pas més i quedar amb ells? Per què no parlar cara a cara, amb aquelles persones que gràcies a la xarxa passen a formar part del nostre dia a dia sense ni haver compartit una conversa de viva veu”.

Cultura, política, educació, empresa, economia, cooperació, joventut, periodisme, diferents facetes on els nous valors de la web 2.0 (compartir, distribuir, crear valor, co-crear, difondre) hi són presents gràcies a persones que estenen i amplifiquen aquesta nova forma d’entendre la vida i les relacions entre les persones. Tu també tens molt a explicar-nos sobre aquest canvi de paradigma i com l’apliques en el teu dia a dia; i, evidentment, també coneixes o t’agradaria conèixer aquella persona que llegeixes en un bloc, que segueixes al Twitter o al Facebook… doncs proposa-li fer-li un #talkingabout i comparteix-lo aquí, amb nosaltres. Passa del 2.0 a la conversa presencial i, a través d’un breu vídeo, resumeix aquesta trobada i comparteix-la.

Com podeu fer un #talkingabout?

Us podeu registrar com usuaris i generar un espai de conversa (#talkingabout), amb format text, imatge, i/o vídeo. Anirem treballant per millorar el registre a la plataforma perquè es pugui fer amb el perfil d’altres xarxes socials: Facebook, Twitter,… una mica de paciència 🙂

Hem vinculat tots els #talkingabout que ja hem fet en aquesta plataforma i us animem també a comentar-los, seguir-los, valorar-los i vincular-los amb d’altres que pogueu fer vosaltres mateixos.

#talkingabout s’estendrà més enllà de la web

Estem treballant per la confecció d’un widget que permeti estendre el #talkingabout a blocs i pàgines webs. A més, ja tenim una pàgina al Facebook (et vols fer fan??) i la monitorització del hashtag #talkingabout a twitter.

Per què pot servir el #talkingabout com?

Per exemple, creiem que www.talkingabout.eu pot ser molt útil per jornades i congressos. Com que està organitzat per diferents etiquetes: comunicació, política, cooperació, educació, etc. i cada vídeo, comentari, document, es relaciona amb un d’aquests, es poden crear etiquetes o canals especials per jornades i congressos i vincular així tots els testimonis d’aquell esdeveniment i donar-li una continuïtat abans i després de forma on-line, permetent que el debat continuï. Si us interessa per algun acte d’aquest tipus, ens ho podeu demanar i inclourem l’etiqueta del congrés en l’espai de núvol de temes.

Segur que pot servir per altres coses, així que, tu mateix, explica’ns quines funcionalitats pot tenir!!

Hem fet un petit vídeo intentant resumir què és el #talkingabout: multicultural i multilingüe; i esperant generar espais de debat i de diàleg emprant la tecnologia. No som massa bons actors, però ens ho hem passat molt bé fent aquest petit vídeo introductori (agraïm al @galigan que ens hagi cedit una de els seves cançons per aquest petit vídeo.

Donem les gràcies al Francesc Masana (Zona en Línia) que forma part del projecte amb tota la part del desenvolupament.

Talkingabout from redall on Vimeo.

You Might Also Like

4 Comments

 1. Soniola

  Felicitats pel nou projecte!!pinta molt be i aixo de poder participar motiva molt!! Ja soc fan al facebook ara nomes em queda registrar-me!;)

 2. GemmaUrgell

  Sonia!
  I també et falta un altre pas: fer un talkingabout i penjar-lo! 😉

 3. soniola

  això està fet!!!!!:)

 4. ricard castellet

  Molt interessant!! FELICITATS!

Leave a Reply