“Bellvei, alcalde cachondo”, sobre l’article de la Pilar Rahola

Si fa uns dies escrivia sobre polítics 2.0, avui no tinc més remei que parlar de l’alcalde de Bellvei, el meu poble natal, que és l’antítesi del que entenem com a polítics 2.0 (no pel tema de l’ús de les tecnologies, sinó més aviat per la voluntat de compartir, escoltar, construir plegats). Avui tota una columna del diari La Vanguardia, signada per la Pilar Rahola, parla de Bellvei, “Bellvei, alcalde cachondo“. És que al ple, l’alcalde va defensar l’ampliació d’un dels més reconeguts prostíbuls de la zona, perquè és de les empreses més viables del poble i ens ajuden a la Festa Major. Però no recorda que aquesta empresa ha estat pressumptament acusada per estar dins d’una xarxa d’explotació sexual de dones dels països de l’est.  I clar, unes declaracions així aixequen polseguera i més, quan els principals mitjans de comunicació i, polítics estan debatent sobre la prostitució (i els del seu partit, CiU, volen anar més enllà i acabar amb ella).

Un cop més, s’ha fet latent la forma de fer política de l’alcalde i, com a bellveïna que sóc de naixement i dona, sento vergonya per aquestes declaracions, per posar a l’esfera mediàtica el nostre poble per una “empresa” així; per no tenir en compte que allà hi ha dones que es veuen explotades per exercir la prostitució; per només veure-li el recurs econòmic i els diners que ens van donar per la Festa Major (doncs, per a mi, aquests diners se’ls poden posar on els hi càpiguen).

Espero que s’expliqui, per què ens ho mereixem.

You Might Also Like

6 Comments

 1. aquellquesempreesqueixa

  Totalment d’acord Gemma. Em sap greu, però em sembla que les explicacions ja les ha donat a tots els mitjans fent el de sempre, refermar-se en les bestieses que ha dit i matant el missatger (que si s’ha tret de context, que si no n’hi ha per tant…) enfí, és el que vol la gent de Bellvei, no? doncs ja està…per cert, als teus lectors els deixo un enllaç amb més detalls sobre les obres benèfiques d’aquest “exemple d’empresari amb compromís social”:

  http://www.elpais.com/articulo/espana/dueno/prostibulo/pago/fianza/teniente/coronel/elpepiesp/20090430elpepinac_16/Tes

 2. Laia

  Es bonic i agradable donar a conèixer un poble a través d’algun mitjà de comunicació: tele, ràdio, diaris,… Però veritablement si ens hem de conèixer d’aquesta manera més val que pleguem tots! Una columna sencera a la vanguardia!
  A veure que farà el alcalde, s’enfrontarà amb la realitat o tirarà pel dret, com sempre, o l’únic argument que dirà serà: o no són dels nostres o haurem d’esperar el pòrtic!

 3. Ricard Espelt

  La valoració de l’alcalde és en aquest cas és especialment desencertada. I el que és pitjor com bé diu la Laia dóna una mala imatge del poble.

  Esperem que la difusió de les declaracions facin que l’alcalde rectifiqui i doni una imatge més positiva de la seva imatge.

 4. Anna Artis

  Aquest alcalde/cacic deu ser cosí germa del de st.Marti Sarroca que repeteix el mateix patro, ciu, majories absolutes, manca d’etica i transparencia, respecte als veins=zero, menyspreu sostingut als membres de l’oposicio, conscens?=aquí mano jo, radiomunicipal tancada directament, récord de plets oberts als jutjats contra veins i associacions, persecucio constant als col.lectiu joves, conflictes urbanistics histórics i recents. Nomes espero Gemma que el nou espai que ens ofereix Internet ens ajudi a donar el tomb a individus i actituts com aquesta. Endavant!

 5. GemmaUrgell

  Gràcies a tots per mostrar el vostre desacord en aquesta forma d’actuar. A veure si rectifica!

 6. Ramon

  Que trist, estàn a dinamarca que la primera notícia que tinc del meu poble sigui aquesta… en fi…

Leave a Reply