Benvinguda a l’apassionant món de les papilles #cosesdemare

Abans que res, ja se’t presenta un dilema. En català, papilles és correcte? O més aviat has d’anomenar-ho purès? O farinetes? Però farinetes de fruita, no lliga massa, oi?
Doncs aquest mateix dilema elevat al quadrat se’t presenta amb el món de les papilles en si mateix. Hi ha qui et dirà que l’alimentació complementària (que és el mot emprat pediàtricament parlant) s’introdueix als 4 mesos, d’altres als 5 i d’altres recomanen que fins als 6. Hi ha pediatres que et diuen que millor començar amb els cereals i d’altres et diran que amb la fruita. Uns t’asseguren que millor que barregis la fruita amb llet, d’altres et diran que li donis sucs de taronja i d’altres es posaran les mans al cap si dius que li has fet una papilla de fruites amb suc de taronja. També et diran que el pit millor abans del purè, d’altres, et diran que li ofereixis després. Total, que un cop més es demostra que cada “pediatrillo tiene su librillo” ;-). Davant de totes aquestes afirmacions, em quedo amb el millor consell, el de la nostra infermera: tu agafa’t l’explicació que millor et convingui a tu i a la petita i tira pel dret.
I així estem: fa tres dies que menja una papilla de fruites cada dia. Si és que es pot dir menjar d’omplir el pitet de restes de menjar, de fer ganyotes i de potinejar amb les mans el plat de la papilla.
El millor de tot, la cara que fa. Si parlés em diria: Mama, cal que facis l’avió amb cada cullerada? És que, sincerament, em fa molta gràcia això de què comenci a menjar papilles i m’emociono! Ai pobreta quan arribin els cereals i la verdura…

You Might Also Like

Leave a Reply