“La Doctrina del Shock” o més val que estiguem atents…

Internet m’ha permès poder veure un documental que actualment està a les cartelleres (de les grans ciutats, no de comarques) i que, malauradament, té plena vigència. La Patrícia Saez, me’l va recomanar. Es tracta de La Doctrina del Shock i, la Patricia comenta que a ella li va pujar la febre després de veure-la. A mi, quasi també. Però no sé si és febre o més aviat ganes d’acció, de no quedar-nos amb els braços creuats davant de les atrocitats que estan passant en aquest món i dirigides, en gran part, per governs que només miren els interessos d’uns pocs i no els de tota una comunitat.

La història es va repetint: es provoca un caos polític (guerra, conflicte,) que porta un caos econòmic (desregulació i privatització) i que genera un caos social (més diferència entre rics i pobres). I, mentre els ciutadans ens preocupem pels problemes quotidians (búsqueda de recursos per poder sobreviure), veiem reduïdes les nostres llibertats, els nostres drets.

Naomi Klein, autora del llibre No Logo, és la narradora d’aquest documental que explica les atrocitats del capitalisme més salvatge i amb exemples com Xile, Argentina, la URSS o Iraq.

Espero que el caos que estem vivint a Catalunya en aquests darrers dies no tingui res a veure amb tot plegat… Però per si de cas, cal que estiguem atents, no ens distraguem.

La doctrina del Shock from alvarezmeo on Vimeo.

You Might Also Like

Leave a Reply