Fi de curs. Gràcies!

Últims dies d’escola i a les portes parles amb famílies satisfetes al veure que aquest curs ha anat molt millor de l’esperat. Que les pors i incerteses dels primers dies es van esvair ràpidament i que, com a norma general, més enllà de dues o tres setmanes amb fills o filles confinats durant el curs (fins i tot cap en molts casos), ha estat un any tranquil. Ens el mereixíem.

Veus els i les mestres amb la mirada potser una mica més cansada d’altres anys, però, amb orgull et comenten que ha anat prou bé, que els nens i nenes han mostrat una gran enteresa i responsabilitat, que no ha estat fàcil anar amb mascareta tot el dia i no barrejar grups, però que era molt millor això que passar el curs a casa. Gràcies per fer-ho tan fàcil.

Torno a casa, amb fill i filla per banda, i els veig engrescats, carregats amb llibres, àlbums i treballs que han fet a l’escola. La mascareta bruta i mig suada amaga un somriure d’orella a orella. Queden lluny aquells mesos tancats a casa, veient la mestra i els companys a través d’una pantalla.

I escric tot això amb emoció, recordant els dies previs a l’inici d’aquest curs, on corrents científiques i grups de pressió recomanaven no obrir les escoles, mantenir-les tancades per tenir el virus a ratlla. Per sort, des d’Educació van ser ferms en la decisió, tot i tenir molta pressió a la contra, i van apostar per obrir les escoles, amb protocols i mesures, però les classes obertes, amb nens i nenes. I els i les mestres, personal no docents i equips directius, fer mans i mànigues per a poder adaptar-se a la nova realitat i fer-ho senzill, perquè el repte no era fàcil.

És que no podem oblidar que, el fet que els nens i nenes puguin anar a l’escola, a més de pel seu aprenentatge i socialització, és clau per a la igualtat d’oportunitats. No podem obviar que, per a molts nens i nenes, l’escola també és una garantia d’un àpat diari i un bàlsam quan es tenen ambients conflictius.

Que les escoles hagin estat obertes cada dia és un èxit col·lectiu i de país. Gràcies docents, treballadors de les escoles, alumnes i famílies. Som una gran comunitat i cal seguir treballant i reclamant sempre més i millors recursos per a l’educació.

You Might Also Like

Leave a Reply