Debat obert sobre la immigració

Si tens alguna cosa interessant a dir, a defensar o a promoure sobre les polítiques d’immigració del nostre país; si pertanys a algun grup, ONG, a una associació i voleu que allò que defenseu estigui inclós en la principal directiva sobre estrangeria; si encara creus que amb l’aportació de la ciutadania es poden arribar a decisions polítiques més vàlides i útils, que internet i la societat del coneixement pot fomentar aquesta participació; si et sents representat per alguna d’aquestes frases, a partir d’avui tens un espai a la xarxa on canalitzar idees, opinions, projectes per a unes millors decisions, en aquest cas, decisions sobre la política espanyola d’immigració.

El Govern espanyol ha presentat un projecte de llei sobre extrangeria i a partir d’avui està en debat al Congrés dels Diputats. Un diputat, Carles Campuzano (CIU), ha convidat als ciutadans a debatre aquesta futura llei i a conèixer les seves opinions i propostes per defensar-les a les Corts. I, tot això a través del debat a la xarxa, concretament utilitzant l’eina Mixedink que, amb la col·laboració de NuestraCausa, s’ha aconseguit traduir al castellà i al català i properament serà d’ús lliure i gratuït en aquests idiomes.

Mixedink és un instrument que facilita un debat col·laboratiu i on-line i que està estès als Estats Units. De fet, el passat mes de gener, a NY, vaig tenir l’oportunitat de conèixer a la Vanessa Scanfeld, una de les seves creadores, que ens va explicar el perquè d’aquesta eina i les potencialitats i usos que estava tenint en aquell moment. Ara, per exemple, Mixedink està sent usat pel gabinet del president Barack Obama per la definició de les polítiques d’opengovernment.

És esperançador veure un representant polític del nostre país dirigir-se a la societat per demanar la seva opinió i les seves idees, independentment del color que tingui. És un passet petit, d’acord, però no deixa de ser una molt bona notícia que avancem cap a una nova forma de fer política afavorint que, el coneixement de tots, permeti unes millors solucions. I també és bonic veure com camina una de les col·laboracions engegades per NuestraCausa.

Així doncs, si tens alguna cosa a dir, a proposar sobre la immigració i aquesta futura llei, aprofita aquest espai a la xarxa. Estarem atents a aquesta iniciativa 😉 I, si en voleu saber més, el proper dissabte, Campuzano ho explicarà al PodCamp Barcelona 09.

You Might Also Like

One Comment

  1. Nuestracausa en PodCamp 2009 | Gemma Urgell

    […] llei d’estrangeria a través de l’eina Mixedink (que fa uns dies ja vaig publicar en un post). Com explica Campuzano, serà un debat a la xarxa per escoltar la veu dels ciutadans, però […]

Leave a Reply