Les primeres vacunes #cosesdemare

Ahir la van vacunar. Dos punxades en una cuixa, una a l’altra. Encetem doncs el calendari de vacunacions amb la visita al pediatra del segon mes. A més de plorar molt (i quasi jo i tot), li ha agafat una mica de febre i a casa hem conegut l’Apiretal que, pel que m’han dit altres mares, en serem grans clients, així com del Dalsy (jo que creia que eren uns dibuixos animats…).

La vacunació dels infants és actualment un tema controvertit, amb alguns pares i metges contraris a les vacunes. Per aquest motiu, el conegut pediatra Carlos Gonzàlez, gran defensor de la lactància materna, ha publicat recentment el llibre “En defensa de las vacunas” ja que, com ell diu al pròleg: “Des de fa uns anys, cada cop em trobo amb més pares que no vacunen els fills perquè creuen que les vacunes són inútils o innecessàries o perilloses o les tres coses alhora. Alguns fins i tot se sorprenen que jo estigui a favor de les vacunes. Com si hi hagués una mena de paquet ideològic rar-progre-natural, i si defenses la lactància materna o agafar els fills en braços també has d’estar, “lògicament”, en contra de les vacunes i creure en la medicina “alternativa” i en l’era d’Aquari”. (Al suplement Criatures del Diari Ara en van publicar una entrevista)

Sóc del parer que si vivim en societat, cal que siguem responsables i vacunar els nostres fills per evitar la propagació de malalties. I, la vacunació aquí i arreu del món ha evitat moltes morts i, per tant, dolor.

Mentre escric, la petita està mig adormida. Ja no té febre i somriu.

Recomano la lectura d’aquest article: Si yo fuera padre.

You Might Also Like

Leave a Reply