Les tòfones

Aquest cap de setmana he estat a Sarrión (Teruel) de visita a plantacions tofoneres.
Impressionant. Un cultiu que mou milers d’euros, que ha canviat la vida de desenes de persones d’aquelles terres àcides, frèstegues, que, en resum, no en donaries un duro.
És un clar exemple del que pot fer la ciència: investigar com cultivar un producte asilvestrat, en aquest cas la tòfona. El secret, doncs micoritzar amb espores de tòfona una alzina, plantar-la i esperar uns 5 anys a què comenci a donar els seus fruits. Clar que la planta ha de ser bona, no te la pots jugar… és una inversió a llarg termini.
França i Itàlia, l’alta restauració i els paladars més rics van darrera d’aquest producte que, la setmana passada, es venia a 850€ el quilo.
A Catalunya, el Centre Tecnològic Forestal ja fa temps que estudia i potencia la seva plantació a Catalunya. Sens dubte, un cultiu que pot ajudar a l’economia agrària de les comarques pre-pirenaiques i altres zones no gaire aptes per cap cultiu.

You Might Also Like

One Comment

  1. cqambu

    Kkjl79 hfelvdcexwzf, [url=http://nyjriincicrp.com/]nyjriincicrp[/url], [link=http://lvkmiivyqtwk.com/]lvkmiivyqtwk[/link], http://bouizzkzwuyf.com/

Leave a Reply