Més 2.0, a LleidaMés conferències sobre web 2.0. Aquest cop a Lleida, en una jornada organitzada per la Diputació de Lleida sota el títol Turisme 2.0.

La primera a intervenir ha estat l’argentina Maria Vitoria Rodríguez, blocaire d’un dels espais més llegits i que més crea tendència entre els turistes de parla hispana: Diario del Viajero. A més d’aquest blog, Rodríguez també treballa creant blogs corporatius i, sota aquest tema ha anat la seva ponència:

Per què un blog corportiu?

Perquè és una nova forma de veure el negoci, un instrument més i, sobretot, una via de comunicació, amb el risc de què ens diguin coses que no ens agraden. Cal tenir la ment oberta, estar disposat a ser criticat. És un compromís de l’empresa cap als clients. Compromís de ser obert.

Avantatges:

– contacte directe, immediatesa de la resposta, participació, reacció, facilitat d’ús (si els nostres clients utilitzen aquestes eines, doncs perquè no nosaltres), posicionament, construcció de marca (per mantenir-nos i actualitzar-nos).

Desafiaments:

– un blog requereix d’actualització amb continguts d’interès

– mantenir la moderació dels continguts, dels comentaris. Moderar per temperar els continguts negatius. Millor respondre que ignorar.

– dedicació i, per tant, temps.

– transparència.

Fer un estudi de mercat per saber com és el nostre client és molt car. En canvi, saber llegir els comentaris que apareixen a internet i fer-ne un seguiment, ens permet conèixer com és el client i què vol. Cal passar del full de reclamacions a un diàleg amb el client.

La segona intervenció ha anat a càrrec de Marc Vidal, un dels blocaires més seguits d’Espanya, visionari sobre l’economia actual i futura i un dels directius de l’empresa d’agitació 2.0 Cink

Economia 2.0 talent social

Segons Vidal, estem davant d’una de les crisis més grans de la història, i, per tant, davant d’uns nous temps i d’unes noves opcions. La web 2.0 ens aporta nous espais comunicatius que cal tenir en compte davant de tot aquest context.

Un dels exemples que Vidal sempre acostuma a ressaltar per explicar el nou sistema comunicatiu és que, el 7 de juliol de 2008, a Londres, hi van haver atemptats al metro a les 8:30 del matí. A les 8:48, ja hi havia informació a WIKIPEDIA i, a les 23:00, 2.500 persones havien confomat el relat més exhaustiu mai escrit sobre un succés. Els diaris, encara no havien sortit.

Exemples de projectes/negocis comunicatius 2.0 que estan triomfant arreu:

Wilogo és un lloc on, dissenyadors treballen en xarxa per crear logotips a 150€

Floor planner, arquitectes en xarxa que treballen de forma col·lectiva fent planos de cases, pisos,…

Vive la ciudad (NH), blog de NH amb informació turística de les ciutats.

Ideastorm, un espai on comunicar idees per executar projectes

MizPee, et busca el lavabo més proper i t’explica en quines condicions està.

La intel·ligència col·lectiva genera el talent social i, si a això li sumem un intercanvi de coneixements i d’experiències, obtenim la web 2.0. El prosumidor és el consumidor+productor. Els clients, quan deixen missatges als blogs també es converteixen en productors perquè et diuen com millorar-lo, et dóna la seva opinió,…

Finalment, ha intervingut Jordi Pi, director de Publicitat Internet a CCRTVi. Ha explicat el fenòmen de Muchachada Nuí. Programa de TV2 que no obtenia ni un 1% de share, però, a través d’internet i del canal You Tube tenia milers de seguidors. Finalment, no tenir audiència va significar que el retiressin de la pantalla.

La relació entre marques, mitjans de comunicació i consumidors estan canviant. Es busca diàleg, franquesa. Les marques estan intentant donar el poder al consumidor per fer de prescriptor del nostre producte. Reben propostes de consumidors per fer creativitat.

La comunicació actual ens obliga a crear xarxes transversals i utilitzar tots els mitjans possibles amb un mateix fi: internet, TV, mòbil,…

FOTO CEDIDA PEL RICARD ESPELT

You Might Also Like

4 Comments

 1. Miquel Casellas

  A Lleida en tot això estan força evolucionats.

 2. Pepa Loves

  mica en mica, ens anirem posant a l´altura dels de lleida, això es el futur de la comunicació i de noves formes de negocis…vaja, penso jo…

 3. Pepa Loves

  tururut!! i com es fa això d´apuntar-se al penedesfera???!

  que jo soc nova en aquest mon de deu i encara no domino gaire el tema…jiji

 4. Pepa Loves

  au, ja està fet!!! ara si que es pot dir que ja estic posada en el mon dels blocaires frikis de la zona del penedès!!ei, i amb molt de gust eh!!

  gràcies!!;D

Leave a Reply