Nuestracausa en PodCamp 2009

Ricard Espelt és el representant avui de NuestraCausa al PodCamp 2009. Explica que es tracta d’una xarxa de ciutadans que desenvolupen projectes i iniciatives amb la finalitat d’aconseguir un millor govern a partir de la participació de tothom. S’enumeren alguns dels projectes com el Personal Democracy Forum, i la conferència que, per primera vegada es farà a Europa i que comptarà amb el suport de NuestraCausa en la seva organització; esmentant el Colabora en tu Ciudad, con el http://barcamps.nuestracausa.es/colabora/; entre otros.

Ricard ve acompanyat pel Carles Campuzano, que explica el projecte de debat obert de la llei d’estrangeria a través de l’eina Mixedink (que fa uns dies ja vaig publicar en un post). Com explica Campuzano, serà un debat a la xarxa per escoltar la veu dels ciutadans, però sobretot, d’aquells grups, ONG, organitzacions que generen opinió i coneixement al voltant de la immigració. El debat es genera en dos espais diferents (un en castellà i un en català) i servirà per veure també si hi ha interés en participar en aquest debat. Campuzano deixa clar que es tracta d’una nova forma de treballar que pot ajudar als polítics a fer millor les coses, a conèixer opinions de la ciutadania, per incorporar aportacions de la gent en aquells espais legislatius o de decisió. Aquest instrument també ha de permetre poder contrastar aquelles opinions dels lobbys o de les ONG, del propi grup polític, amb les dels ciutadans més anònims.

Boris Mir fa una intervenció interessant: amb aquesta eina, també es compta amb un valor afegit, la transparència de les aportacions dels col·lectius, dels propis polítics i dels propis ciutadans.

Campuzano creu que només perquè la llei surti una mica millor, ja val la pena haver fet aquest pas.

Gràcies a aquesta col·laboració, mixedink podrà estar en català i en castellà (properament estarà disponible per a tothom).

You Might Also Like

One Comment

  1. #talkingabout XIX – conversa immigració | Gemma Urgell

    […] de la presentació de la seva darrera iniciativa en el marc del PodCamp Barcelona 09, la d’obrir a debat públic i mitjançant la xarxa, una conversa per recollir idees i […]

Leave a Reply