#talkingabout – igualtat i periodisme

Vaig conèixer personalment l’Eva Peruga durant el Personal Democracy Forum, en una entrevista a l’Andrew Rasiej. Des de llavors hem estat en contacte, ens hem vist i ha sorgit una complicitat que l’altre dia vam descobrir que potser era astral: les dues vam nèixer un 28 de maig i demà les 2 farem anys; a més a més de ser dones i periodistes 😉

L’Eva és una periodista reconeguda, amb una àmplia trajectòria a El Periódico com a cap d’Internacional i també com a autora d’entrevistes molt interessants a la contraportada del diari. Ha estat en esdeveniments clau com la caiguda del mur de Berlín, el triomf de Nelson Mandela o l’enderrocament de Milosevic. Des de fa uns mesos, però, l’Eva dirigeix una nova secció dins de El Periódico: és la Defensora de la Igualtat , des d’on promou que el diari publiqui més informacions sobre igualtat i la dona hi sigui més present; i, al mateix temps, vetlla perquè les notícies d’aquest mitjà no siguin sexistes.

Fa uns dies li vaig fer aquest #talkingabout, on parlem del seu paper al diari, de l’aposta que ha fet el Periódico amb la creació d’aquesta nova figura que no existeix en cap altre mitjà europeu, i de com ha apostat pel bloc i les xarxes socials. També m’explica com, sent periodista, s’ha adaptat al nou món digital i la societat xarxa.

#talkingabout – igualtat i periodisme from redall on Vimeo.

Aquesta entrevista també l’he penjat a la plataforma #talkingabout

You Might Also Like

Leave a Reply