#talkingabout XII – El món que coopera

Malauradament, transparència és un mot en extinció avui dia. Diàriament els mitjans ens parlen del cas Millet, del cas Gürtel i d’altres casos que rimen amb corrupció, extorsió, caradures i pocavergonyes. Com un serial, cada dia en sabem una cosa més. I aquests mots, que habitualment casaven amb política, es veu que ara també s’adiuen a les fundacions, organitzacions i associacions. Què ens està passant? Potser sona una mica naïf, però de sempre he pensat que tothom és bo, però llegint aquests darrers titulars, se’m fa difícil evitar que em pugi la mosca al nas.

Per això m’agrada tenir amics com la Montse Jiménez, que sap que “la vida no es así” , a qui conec de fa molts anys i qui va deixar les comoditats del Primer Món per entregar-se en diferents projectes de cooperació a la Índia, Àfrica i Sudamèrica (i només té 25 anys!!). Va ser a la Índia on va conèixer el Javier Pinto, qui és ara la seva parella. Dos joves que, amb “cuatro gatos més”, com diuen, van crear la ONG Mundo Cooperante.

Però el que és meritori d’aquest projecte és la voluntat a ser transparents i de rendir comptes als seus associats i a la societat en general. Ara, en un moment en què ens costa poc mirar de reüll, alleugereix veure com hi ha qui creu i treballa perquè la transparència sigui el centre de qualsevol iniciativa. Sota aquesta premisa van crear Barha Party , una plataforma on es proposen activitats per donar a conèixer projectes de la ONG, aconseguir recursos, buscar més voluntaris. I això, amb internet i les xarxes socials com a motor de difusió i interacció.

Perquè el Javi i la Montse són transparents. Ho notes quan parles amb ells, que els brilla els ulls quan t’expliquen què fan per aconseguir més somriures i més dignitat allà on treballen. Són sincers, voluntariosos, somniadors, optimistes, però amb els peus a terra. De la conversa en una plaça tranquila un bon dia de setembre, us deixo aquest petit regal.

#talkingabout XII – El mundo que coopera from redall on Vimeo.

Ricard Espelt is talking about too

Lloc de gravació: Sant Vicenç de Calders
Dia: 14.09.2009
Material: Càmera Sony HDD DCR-SR52
Muntatge: iMovie

You Might Also Like

5 Comments

 1. Talking about XII « Barha Party

  […] lleva por nombre “Talking about“, y en él, de la mano de Ricard Espelt y Gemma Urgell, se pretende configurar un foro que permita compartir ideas nacidas de las propuestas surgidas de […]

 2. Ramon Francàs

  La transparència en democràcia és clau, com ho és la traçabilitat i la honestetat en un bon vi.

 3. Jud

  Pels que coneixeim a en Javi i la Montse, podem dir que són generosos, sincers, transparents, i mil i un atributs més, amb els que de ben segur, ens quedem curts.

  Gràcies per aquest testimoni.

  Ànims nois!

Leave a Reply