L’apassionant món dels còlics #cosesdemare

A internet diuen que entre un 15 i un 40% dels nadons d’1 a 3 mesos tenen còlics. Doncs mira, la nostra petita forma part d’aquest percentatge. Després de les seves primeres dues setmanes, tranquiles i relaxades, amb molts pocs plors, grans menjades i grans dormides, un bon dia, al vespre, va arrencar a plorar amb un desfici que semblava que no tenia aturador.
Cara vermella, retorçant les cames i estirant-les, plorant desconsoladament. Pares patidors que l’acaronen, l’agafen, li diuen coses tendres, però ella que no, que vol seguir plorant de dolor… Li fa mal la panxa i necessita treure pets i rots per poder-se calmar. El diagnòstic del pediatra: còlics

Què fem?
1.- massatges: fregues amb oli d’ametlles o amb alguna crema al voltant del melic seguint les agulles del rellotge
2.- moltes carícies i braços
3.- exercicis amb les cames, estirant-les i doblegant-les sobre la seva panxa
4.- i perquè pari de plorar, un gran consell del pediatra: engegar un secador, el soroll del motor els calma! 😉
5.- escriure al FB que estàs descobrint l’apassionant món dels còlics i trobar-te amb un gran nombre de pares i mares que et donen grans consells, que passen per l’Aerored en gotes, la homeopatia, l’acupuntura, però la tesi general és la paciència!

Aquest darrer punt et posa de manifest que potser aquesta estadística del 15 al 40% no és correcta i que quasi tots els nens han patit algun episodi de còlics.

You Might Also Like

Leave a Reply