#talkingabout – MySociety

“Enlloc de gastar-vos diners i temps per venir-me a veure aquí a Londres, el que heu de fer és engegar algun projecte com aquests a Espanya”; així d’eixut va ser el Tom Steinberg el juliol de 2008 quan el vam anar a visitar amb el Marc Lòpez i el Ricard Espelt. Aquell va ser un viatge per conèixer les persones que hi ha darrera de projectes reals sobre transparència, rendició de comptes, participació de la ciutadania a través d’internet. Va ser una evidència de què, sense una bona pràctica, no hi ha teoria que valgui; que cal llençar-se a la piscina i provar, experimentar, conèixer si realment es pot “empoderar” el ciutadà mitjançant les noves tecnologies, si la teoria és real o només és una percepció. A través dels projectes They Work For You i Fix My Street de la fundació MySociety, en Tom es va tirar a la piscina i amb molts bons resultats.

En Tom Steinberg serà a Barcelona el proper divendres 20 i dissabte 21 precisament per això, per explicar projectes que han funcionat en el marc de la primera conferència europea del Personal Democracy Forum, un certàmen que porta celebrant-se anualment a Nova York i que per primera vegada estarà a Europa amb la finalitat de reunir el major nombre d’experts i investigadors de tot el món per presentar projectes que demostren com, mitjançant la tecnologia, la política està canviant. Una conferència en la qual hi estic col·laborant, juntament amb un grup de voluntaris entusiastes i amb el Marc López al capdavant i que espero que tingui molt èxit i que ben aviat en pugui fer un post ben detallat.

Aprofitant que el Ricard Espelt presentava el projecte Copons 2.0 a Londres, va entrevistar en Tom Steinberg i aquest és el resultat del talkingabout. I, tornant  a l’inici d’aquest post, destaco una frase d’en Tom: espera conèixer a la conferència del PdF projectes espanyols que vagin en la línia de la tasca que ell està duent a terme al Regne Unit. Espero que en trobi o, si més no, que PdF ajudi a què se’n creeïn.

Talkingabout: mySociety from redall on Vimeo.

Ricard Espelt is talkingabout too. Gravat a Londres, el 9 de novembre de 2009

You Might Also Like

3 Comments

  1. Talkinabout: MySociety | ricard espelt - comunicación en red

    […] Urgell is Talkingabout too. Share this on del.icio.usShare this on FacebookTweet This!Email this to a friend?Subscribe to […]

  2. Idoia LLano

    Siempre es un aprendizaje, en todos los sentidos, incluido el lingüístico :-), escuchar a Tom Steinberg. Esperemos,como él creo que dice :-), poder ver nuevos proyectos de software democrátrico y en co-creación y construcción social para solucionar los problemas cotidianos de las personas en esta conferencia en Barcelona 🙂 Gracias por esta oportunidad ¡

  3. Talkingabout: MySociety | Ricard Espelt

    […] Gemma Urgell is Talkingabout too. […]

Leave a Reply