#talkingabout XIII – Cortina de Fum

Per respondre a la pregunta de si tenim bons Spin Doctors a Catalunya, Toni Aira respon amb més preguntes: “Tenim bons polítics?  Tenim un bon sistema polític?”. Es nota que Aira és periodista i, a més, un gran comunicador, acadèmic i col·laborador en diferents mitjans de comunicació.

En quasi 10 minuts Aira ens parla de les seves malalties: la comunicació i la política; com es retroalimenten i creix l’endogamia entre aquests dos àmbits d’una manera proporcional a la desafecció que tots dos causen a la ciutadania. De la xarxa, pensa que és un gran espai on connectar, on crear comunitat, però manquen lideratges i els polítics i els periodistes encara no saben ben bé com utilitzar-la.

Enfrascat en milers de coses, el Toni encara té temps per escriure (fa pocs dies ha sortit a la venda el seu darrer llibre: Això no és Amèrica) i el dia que l’entrevistàvem (20 d’octubre), presentava la nova  Societat Catalana de Comunicació i Estratègia Polítiques, un espai que pretén crear xarxa entre diferents professionals que es dediquen a la comunicació política en els mitjans de comunicació, els partits polítics, les institucions i el món acadèmic.

Talkingabout: La cortina de fum from redall on Vimeo.

Ricard Espelt is talking about too

Lloc de gravació: Turó Park de Barcelona
Dia: 20.10.2009
Material: Càmera Sony HDD DCR-SR52
Muntatge: iMovie

You Might Also Like

11 Comments

 1. Toni Aira

  vosaltres sí que sabeu com cal moure’s i aportar coses a la xarxa! abraçades!!

 2. lurdes

  Fantàstica l’entrevista i el entrevistat. En pocs minuts i rebut una quantitat d’informació magnifica i el que mes valoro es que moltes de les meves preguntes han sigut respostes per l’entrevistat.
  Moltes felicitats a tots, entrevistadors i entrevistat

 3. ismael peña-lópez

  Amb el vostre permís, suggereixo un article del Manuel Castells per a complementar la visió dels “media politics” que ha apuntat molt bé el Toni Aira, sobre com els partits es bolquen als mitjans i els mitjans als partits, creant un cercle… viciós del qual és difícil sortir-ne:

  Castells, M. (2007). “Communication, Power and Counter-power in the Network Society”
  http://ictlogy.net/bibciter/reports/projects.php?idp=1387

  Gràcies per l’entrevista 🙂

 4. GemmaUrgell

  Toni, un cop més, gràcies a tu i llegeix el que apunta l’Ismael més avall als comentaris. Si no has llegit l’article del Castells, segur que t’interessa!

  Lurdes, gràcies i si, és una sort tenir entrevistats com el Toni (tot i que fins ara, no ens podem queixar de cap)

  Ismael, gràcies per la suggerència, m’apassionen aquests temes… ja tinc l’article a la impressora (encara necessito paper per llegir articles llargs) 😉
  Per cert, suposo que ja deus estar a punt per un talkingabout, no??

 5. La cortina de fum | Sergi Sabaté.cat

  […] enllaço un Talking About dels amics Gemma Urgell i  Ricard Espelt. En aquest cas han parlat amb en Toni Aira que, com ell mateix es defineix, és […]

 6. La cortina de fum | batega.cat

  […] per Josep Mª Rosell | Comenta! Cada dia sóc més fan dels Talking About de Ricard Espelt i Gemma Urgell. El que enllaço avui és la conversa amb Toni Aira, periodista i professor de Comunicació […]

 7. Guillem Carol

  […] De Gemma Urgell i  Ricard Espelt […]

Leave a Reply